Merry Christmas!
Door: Jeffrey & Bianca
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Bianca
27 December 2012 | Indonesië, Padangbai
Vanuit Lovina vertrokken we richting Menjangan Island om daar te gaan genieten van de onderwaterwereld. Een klein bootje bracht ons langs kleine spierwitte strandjes en door de knalgroene zee. Het water was zo helder dat je meters diep de bodem kon bekijken, welke een stuk mooier is dan die van het Hollands Diep. Ook de tocht naar het eiland en het eiland zelf waren waanzinnig mooi met de zon die met een graadje of 35 Celsius weer aardig zijn best deed. Expeditie Robinson deelnemers, eat your heart out! Eenmaal aangekomen op het kleine, onbewoonde eilandje ten noorden van Bali, kon het genieten beginnen! Meteen maar besloten om een onderwatercamera te huren, zodat we ook hier weer een paar honderd fotoᷰs konden schieten van de prachtige, kleurrijke en levende koraalrif. Duizenden zeedieren zwommen om ons heen, boven ons, onder ons, achter ons, voor ons, ze waren overal! Het waren duizenden zeedieren in alle soorten, maten en kleuren. Van een 10 centimeter kleine Nemo tot aan een 2 meter grote en gevaarlijke Barracuda (voor alle moeders, tantes en zussen: op veilige afstand!). Het is zeker een aanrader om Kerst eens onder water te vieren langs een onbewoond eiland in een grote oceaan! Het beviel zelfs zo goed dat wij het halen van onze Padi Open Water duikbrevet aan ons verlanglijstje hebben toegevoegd. Dit staat voor later in onze reis gepland en dit zal, op aanraden van menig backpacker, gaan gebeuren op Koh Tao (Thailand).
Na dit kletsnatte spektakel en een dikke laag Aftersun was het tijd om met zijn 5en een overheerlijk kerstdiner soldaat te gaan maken. We moesten dit een dag van te voren regelen, want er ging volgens de kok nogal wat voorbereiding aan vooraf. Toen de hele kippen op een grote schaal werden geserveerd, bleek dat dit traditionele Balinese hoogstandje net ietwat verschilt van wat wij normaal gesproken gewend zijn. Het was letterlijk een HELE kip. De kop, de snavel, de ogen, de pootjes, de nagels, alles erop en eraan! We moesten dus zelf het arme beestje uit elkaar trekken en de eetbare stukken op onze borden parkeren. Gelukkig was Sjef zoᷰn held om dit vunzige karweitje op zich te nemen en zonder blikken of blozen de kip met blote handen te lijf te gaan.
Uiteraard zit iedere Hollander alweer met smart te wachten op de dag dat er weer legaal vuurwerk afgestoken kan worden. Hier ligt dat net iets anders. Ze doen daar niet zo heel erg moeilijk over. De vuurpijlen en het andere siervuurwerk vliegt ons al een tijdje rond de oren. Het is dan ook zo ongeveer op iedere hoek van de straat te koop op dit drukke, toeristische en zonnige vakantie-eiland.
We vervolgden onze weg richting Padangbai, een kustplaats aan het oosten van Bali. Hier vonden we uiteraard weer een klein kamertje met een koude douche in een supergezellige homestay op een toplocatie dicht bij de haven, een tempel, de stranden en bij genoeg gezellige barretjes langs het water. We hoeven dus niet bang te zijn dat we ons zullen vervelen of ons bruine kleurtje zullen verliezen.
De douchekop van onze koude douche bevatte dit keer zoᷰn 30 gaatjes, dus wij dachten eindelijk weer eens onder een fatsoenlijke straal te kunnen gaan staan. Uitgekleed en wel stapte Bianca eronder en wat bleek: 3 van de 30 gaatjes produceerden een Manneke-Pis-straaltje van lik-me-vestje. Je kan natuurlijk ook niet alles verwachten voor 4 euries per nacht, inclusief een groene bananenpannekoek, een kop thee en een verse fruitsalade als ontbijt.
Wij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling en een zeer gelukkig en gezond 2013. Voor dit spektakel zullen wij per boot de oversteek maken en Bali tijdelijk inwisselen voor Lombok en de Gili eilanden. Eerst zullen we een aantal dagen spenderen aan het strand van Senggigi. Met onze pootjes in het zand zullen we vervolgens hoogstwaarschijnlijk, 7 uur eerder als alle Hollanders, de jaarwisseling vieren op het strand van Kuta in het zuiden van Lombok.
We zullen tijdens de feestdagen ritueel het oude en vertrouwde Bintang-bier blijven drinken en hiermee proosten op alle thuisblijvers die wij met pijn in ons hart moeten missen tijdens de laatste dagen van het jaar 2012. Wees gerust! Wij zullen van de Arak afblijven!
Hele fijne feestdagen! Doe voorzichtig met vuurwerk en maak er een knalfeest van!
Proost!
Spongebob & Patrick
27 December 2012 - 14:29
Mirjam:
Te gek ,dit verhaal !!! en ja wat willen wij graag in jullie schoenen staan,ik ga sparen.. volgens mij moet iedereen dit een keer mee maken en de foto's zijn prachtig !!
Blijf lekker genieten,hou van jullie en kan weer niet wachten op het volgende verslag !!
kus tante Mir...
27 December 2012 - 15:44
Sindy:
Hey lieffies, wat klinkt dat weer allemaal geweldig!! Wat goed dat jullie een onderwater camera hebben gekocht!! Heel benieuwd naar die foto's! Kerst was wel stil zonder jullie hoor! Maar hoe lekker is het om met zulke dagen heerlijk in de zon te zitten en die mooie vissen te bewonderen. Geniet ervan!!! Hele dikke kus -
27 December 2012 - 15:51
Sindy:
super mooi die foto's zeg!! Wauw!!! Heel gaaf die vissen!! Mooie bungalow met zwembad ook!!! Ben echt jaloers op jullie hoor, hier regent het hele dagen. Wel voorzichtig zijn en op elkaar letten met duiken hè!!! Dikke kus -
27 December 2012 - 17:33
Lot:
Hi hi dat kipverhaal... ik had jullie gezichten graag even willen zien...:-) Nou ja, dan weet je in ieder geval zeker dat het echt kip was :-) Veel plezier op de Gili islands!
27 December 2012 - 21:47
Monique Van Est:
Hallo Jeffrey en Bianca,
ik wil jullie complimenteren dat jullie deze stap hebben genomen.
Als ik net zoveel lef had als jullie zou ik hetzelfde willen doen.
Maar ik neem genoegen met jullie leuke verhalen over jullie belevenissen.
Jullie hebben al hele mooie plekjes gezien en aparte dingen gedaan.
Ik hoop dat jullie nog veel nieuwe dingen mogen ervaren.
Ik wens jullie vanuit de Boomgaardstraat een gelukkig nieuwjaar en dat jullie
veilg terug komen met hele mooie verhalen.
groetjes Monique van Est -
28 December 2012 - 11:18
Sophia En Wim:
He lieve schatjes,
Wat een geweldige ervaring kerst onder water. wat zijn de foto's goed gelukt.
Ik snap dat jullie nu willen gaan duiken want dat smaakt naar meer.
Wij zijn stiekum allemaal btje jaloers op jullie belevenissen en proberen een plan te verzinnen om dit ooit ook eens mee te gaan maken. maar dan moeten julllie wel mee hii.
Kerst is voorbij gelukkig maar vreemde kerst zonder jullie. Nu op naar het nieuwe jaar waarin jullie nog heel veel mee gaan maken en fantastische mooie plekjes gaan zien. Wij gaan aftellen in het nieuwe jaar we kunnen niet wachten om al jullie avonturen in het eggie aan te horen.
Voor nu kijken wij weer uit naar Jef's heerlijke, boeiende,spannende en komische verslag laat maar komen wij zitten er al weer klaar voor.
Alvast een bijzonder oudjaar en een omwijs avontuurlijk en liefdevol nieuwjaar voor jullie allemaal.
Doe voorzichtig!!
Heel veel xxxx Wim en Mama. -
29 December 2012 - 12:40
Lins En Dre:
hey schayjes zo te horen hebben jullie het nog steeds naar jullie zin en genieten met volle teugen.!!!!!
wij wensen jullie ook alvast een mooi en gezond en knallend 2013!!!
Helaas zullen we dit jaar niet met jullie achter staan om ions eigen te bezatten maar dat maken we nog wel goed!!!!! nog heel veel plezier en houden ullie in de gaten xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx van ons -
30 December 2012 - 16:29
Marja:
Lieve schatten,
Wat weer een heerlijke verhalen en mooie foto's.
Wat zal het bijzonder zijn om kerst en de jaarwisseling in een ander deel van de wereld te beleven.
Oma, Tiny en ik wensen jullie een geweldige oudejaarsavond en natuurlijk alle goeds en nog meer avontuur voor 2013.
Een hele dikke kus en knuffel van ons.
Liefs tante Mar, Tiny en Oma.
xxx -
31 December 2012 - 09:58
Jeroen:
Hallo Sebastiaan & Ariël!
Zoals als Steve Jobs dit zo mooi in één woord kan omschrijven, fenomenal!!
Schitterende foto's en weer een onwijs mooi verhaal!
Goede keus om je Padi voor open water op jullie verlanglijstje te zetten.
Ik kreeg een beetje dezelfde ervaring toen ik op Aruba was en de snorkel attributen aan en op deed. De eerste sprong in dat heldere water was al een ervaring op zich. Vervolgens het water wat als de wind door de sliertjes van het koraal heen waait is bijna onbeschrijfelijk. Daarnaast alle kleuren en soorten vissen! Sorry, ik leef me even iets teveel in!
Jullie ook voorzichtig en een schitterende jaarwisseling toegewenst! Op naar 2013!
Liefs Jeroen -
31 December 2012 - 16:32
Tante Jean En Oompiet:
WIJ WENSEN BIANCA EN JEFFREY. EEN GELUKKIG NIEUWJAAR TOE.
WE HOPEN NOG VELE MOOIE VERSLAGEN VAN JULLIE TE KRIJGEN.
DIE WIJ MET VEEL PLEZIER LEZEN.
LIEVE NIEUWJAARS GROETJES VAN ONS. OOM PIET EN TANTE JEAN.