Euphoria!
Door: Jeffrey & Bianca
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Bianca
24 December 2012 | Indonesië, Lovina
Het was tijd om de culturele stad in te wisselen voor weer een natuurgebied. Tijdens het instappen in de minibus in Solo (richting Bromo) en het droppen van onze backpack-tassen in de kofferbak, zagen we dat deze al was afgeladen met andere grote tassen. Dat betekende: meer backpackers! We raakten al snel bevriend met een Ier, een Zwitser en een Nederlandse. Allemaal van onze leeftijd en allemaal met dezelfde doelen voor ogen tijdens het reizen: veel zien en nog veel meer meemaken. Het was meteen dikke mik en dus besloten we om met zijn 5en de vulkanen en de bergen te gaan bestormen en onze peperdure, Hollandse Nikies verder te verslijten. Na een rit van 9,5 uur, inclusief een tussenstop in Surabaya en een overstap in Probolinggo, kwamen we aan in Cemoro Lawang: een dorpje aan de rand van het vulkanische gebied van Bromo.
Hier besloten we om een tweepersoons kamer met zᷰn 5en te delen die meteen werd omgetoverd en gepimpt tot een backpackers-walhalla. Niet alleen om de Europese economische crisis enigszins te ontduiken, maar vooral voor de gezelligheid. De Ier kwam met het fantastische idee om eens een zonsopkomst mee te pakken. Een zonsopkomst vanaf de top van een berg wel te verstaan. Althans, het was maar te hopen dat de zon uberhaupt zou opkomen, aangezien de kalender 21 december 2012 aan gaf voor de volgende dag. Gelukkig hadden de Mayaᷰs het bij het verkeerde eind en verging de wereld niet. Onze tocht richting de top van Pananjakan kon beginnen. Na een korte nacht slapen, stapten we vol goede moed om 3.30 uur de deur uit met zoᷰn 5 graden Celsius. 1,5 uur later verdween elke vorm van ochtendhumeur en/of kater bij het zien van een adembenemend uitzicht op verschillende bergen en vulkanen. Het was niet onze allerhoogste klim tot nu toe, maar het was zeker degene met het grootste euforisch gevoel. Gesloopt, compleet buiten adem en met trillende benen bereikten we de top van Pananjakan. Euphoria! Vaak zijn ervaringen moeilijk te beschrijven of op beeld vast te leggen. Bromo was weer zoᷰn plek. Holy shit! Wat een uitzichten! Het voelde haast onrealistisch.
Ook de zonsondergang lieten we niet ongestoord aan ons voorbij gaan. Na een wandeltocht door de zogenaamde zandzee in het vulkanische gebied bereikten we de actieve en rokende vulkaan Bromo. Het was weer tijd om naar de top te klimmen voor het beste uitzicht. Met de rokende krater hijgend in onze nekken, hadden we een perfect uitzicht op de ondergaande bol lava. Na deze sportiviteit hebben we onszelf getrakteerd op pizza, Bintang en een stevige pot kaarten.
Op naar het volgende avontuur! Bali! Onderweg in de bus naar de haven van Java gebeurde het onvermijdelijke. Het zat er al een tijdje aan te komen. Abrupt werden we gewekt door een paar piepende banden met daaropvolgend een knal. De eerste aanrijding was een feit op de Javaanse wegen zonder enige vorm van verkeersregels. Onze bus en een scooter knalden op elkaar. Een deuk in de bus, een kapotte scooter, maar gelukkig geen ernstig gewonden.
Per boot staken deze 5 musketiers het water tussen Java en Bali over en kwamen aan in Gilimanuk. Vanuit daar zijn we doorgereisd richting de noordkust, naar Lovina. Op dit moment zitten we daar in een bungalow met zwembad, aan het strand. Daar word ik vrolijk van, zou Rob Geus zeggen!
In Lovina besloten we om maar weer eens een fiets te huren en de omgeving te gaan checken. Na een overheerlijke friet met mayonaise en een frikandel speciaal gingen we op zoek naar de Sing-Sing waterval, waarin we uiteraard weer een frisse duik konden nemen en een gratis douche mee konden pakken onder het kletterende water. Ook bezochten we een homestay die gemaakt was van schelpen. Duizenden schelpen! Een overnachting lag net iets buiten ons financiële bereik, maar het was zeker de moeite waard om met open mond te bekijken.
Ook zijn we in een vijfpersoons boot gaan kijken hoe de dolfijnen in het wild leven. Het duurde niet lang voordat deze gladde atleten naast onze boot zwommen. Uiteraard vond Bianca het prachtig om haar lievelingsdieren in het wild te zien. Tijdens deze tocht konden we genieten van de zonsopkomst vanaf de blauwe, heldere oceaan, met uitzicht op Bali.
Verder genieten we vooral van het lange zandstrand, de stralende zon en het kabbelende water van ons zwembad waarin geregeld een internationale competitie bommetjes maken georganiseerd wordt.
Kapster Bianca heeft de 3 mannelijke musketiers van het gezelschap voorzien van een nieuwe look. Allemaal dezelfde look: kort aan de zijkanten en in de nek en bovenop wat langer om de kalende plekken te verdoezelen. Nu zien zij er alledrie, ongeacht de verschillende nationaliteiten, hetzelfde uit.
Wij wensen iedereen een zalige Kerst met familie en vrienden. Wij zullen 1e Kerstdag dit jaar onder water vieren met de vissen en het koraal van Menjangan Island en gekleed in een zwembroek, flippers en een snorkel. Met daaropvolgend een speciaal Kerstdiner voor 5 personen met een mega kip met alles erop en eraan. Heeeeeeeel vervelend!;) Een leuk weetje voor alle GTST-kijkers: zoᷰn 3 maanden geleden heeft Ruud Feltkamp (a.k.a. Noud) dezelfde tocht naar de onderwaterwereld van het kleine eilandje boven Bali gemaakt. Zijn foto hangt nog altijd op het kantoor van de duikers.
Normaal gesproken eindigen we het verhaal met een voorproefje op wat er komen gaat. Hier is het vijftal deze keer nog niet helemaal over uit, maar het zal er in grote lijnen ongeveer zo uit gaan zien: Eerst het noorden van Bali, waarna we de oversteek maken naar Lombok en de Gili-eilanden. Vanuit daar zullen we terugkeren naar Bali om vervolgens het zuiden van dit eiland te gaan bekijken. Op 15 januari 2013 verlaten we Bali vanuit het zuiden en zullen we René en Charlotte hartelijk verwelkomen en samen met hen een kijkje gaan nemen in Vietnam en Cambodja.
Toedelsssss!
J & B
24 December 2012 - 17:35
Mirjam:
wat weer een prachtig verhaal en leuk dat jullie nu met z'n vijven zijn !
voor allemaal prettige feestdagen en veel gezelligheid daar...
dikke kus
tante mir. -
24 December 2012 - 19:47
René:
Toppie, wat een euforisch gevoel moet het zijn voor jullie om Indonesie op deze manier te verkennen. Ik ben zo jaloers op jullie.
Leuk met een Ier en een zwitser erbij. Bianca, ik begrijp zoals je gisteren al vertelde dat je van die Ier geen zak verstaat maar geniet vooral van het dialect.
Check internet voor de bezetting op Bali en Lombok tijdens de feestdagen.
Geniet van de komende tijd.
Dikke tuut Pa -
24 December 2012 - 22:08
Poeke En Moeke:
Hoi Jeffrey en Bianca
Wat een avonturen en wat een sportieviteit, het is goed dat je van te voren zo goed heb" getraind".Doe wel voorzichtig en geniet ervan. Hele fijne kerstdagen onder water en aan het strand en laat het kesrtmaal lekker smaken.
veel groetjes poeke en moeke -
25 December 2012 - 10:55
Dirk:
Drink nooit arak
Arak is een sterke drank die gemiddeld 35 procent alcohol bevat en gedistilleerd wordt uit palmwijn (Tuak)
Je wordt er enorm dronken van, maar dat is niet het ergste wat je kan overkomen. Na het schandaal van medio april 2009 over de produktie en verkoop van met methanol aangelengde arak - resultaat 37 doden in 6 weken, zowel Indonesiërs als buitenlanders - is er nu weer een partij met methanol aangelengde arak in omloop op Bali, met als resultaat tot op heden: 11 doden (waaronder vier buitenlanders dood en drie buitenlanders die voorgoed blind zijn geworden).
De partij drank is volgens politie-woordvoerders over het hele eiland gedistribueerd, dus men wordt sterk afgeraden om momenteel nog arak te kopen
25 December 2012 - 14:46
Sophia En Wim:
Lieve schatjes, vrolijk kerstmis allemaal.
Wie is die Dirk, fijn dat hij jullie wil waarschuwen maar ik krijg de bibbers van zijn heftige tekst.
Weet dat jullie voorzichtig zijn en niet zo dol op alcohol hii.
Eerste kerstdag Wim en ik zitten gezellig bij de boom en het regent pijpenstelen, vandaag dagje samen.
Morgen komen Kyo en Sindy.
Wat een geweldige ervaring om dolfijnen in de open zee te zien zwemmen. Jullie hebben al zoveel gezien en meegemaakt prachtig.
Leuk dat jullie met 5 personen zijn en allemaal het zelfde doel hebben.
Op bali gaan jullie vast weer heel veel mooie dingen zien en beleven hou ons op de hoogte want wij leven elke dag met jullie mee. De foto's zijn schitterend daar kan ik enorm van genieten.
Vandaag met kerst brand ik een kaarsje voor jullie en hoop dat jullie een kerst beleven om nooit meer te vergeten.
Dike kroel en doe voorzichtig xx Wim en mama.
25 December 2012 - 18:02
Davy & Marijola:
Heee J&B!!
Wat een mooi verhaal weer! Blijft leuk om jullie verhalen te volgen met de mooie foto's erbij. Schitterend!! Wij wensen jullie ook nog hele fijne kerstdagen daar en natuurlijk erg veel plezier en mooie avonturen in 2013!!!
Geniet ervan!!
X -
31 December 2012 - 09:36
Jeroen:
Hallo luitjes!
Wat een heerlijk verhaal weer! Vol spanning en sensatie!
Zonder enige vorm van verkeersregels mogen jullie blij zijn dat jullie in de bus zaten!
Het wordt nu zelf ook goed uitkijken als jullie nog een keer scooter/brommer huren.
Geniet maar lekker onderwater met de kerst! Doe de Javaanse Sponge Bob en Patrick de groeten! Tot snel maar weer!
Liefs Jeroen