The Sound of Silence - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Jeffrey en Bianca Wessels - WaarBenJij.nu The Sound of Silence - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Jeffrey en Bianca Wessels - WaarBenJij.nu

The Sound of Silence

Door: Jeffrey & Bianca

Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Bianca

05 Januari 2013 | Indonesië, Kuta

Hallo vrienden, vriendinnen, vaders, moeders, broers, zussen, ooms, tantes, omaᷰs, neefjes, nichtjes, collegaᷰs en Jane!

We vertrokken richting het noorden van Lombok om daar met een boot de oversteek te maken naar de drie Gili eilanden. Hierbij moesten we, na het laatste gezamenlijke ontbijt, helaas afscheid nemen van onze Zwitserse vriend en onze Nederlandse vriendin en vervolgden we onze weg met zijn 3en. Gelukkig zullen zij over enkele dagen ook richting het zuiden van Bali vertrekken en kunnen we daar weer genieten van hun aanwezigheid.

Aan de noordkust van Lombok vonden we het goedkoopste bootje ooit en opgefrommeld tussen alle etenswaren vervolgden we onze weg naar Gili Meno, het middelste eiland van de drie. We besloten om daar eerst een aantal dagen te bivakeren. De enige vervoersmiddelen op de Giliᷰs zijn een fiets of een paard. Er zijn geen wegen, drukte, uitlaatgassen of herrie van autoᷰs en scooters. Het enige wat we hoorden was het geluid van de zee en de spreekwoordelijke Sound of Silence. Erg rustgevend. Gili Meno is een piepklein eilandje omringd door witte stranden en met welgeteld maar liefst zoᷰn 300 inwoners. Het is zelfs zo klein dat we in minder dan een uur een rondje hadden gelopen rond het hele eiland, met op een groot deel van het eiland een gevoel dat je op een onbewoond eiland bent beland. Op het strand vonden we een aangespoelde glazen fles met daarin een brief, een zogenaamde Message in a Bottle. De brief was geschreven in het Indonesisch. Helaas was Sjef zo handig om de fles ergens te vergeten en dus zal de inhoud van de brief voor eens en voor altijd een raadsel blijven.
Tijdens een van onze wandelingen over het eiland kregen we in the middle of nowhere een fikse onweersbui over ons heen. Het donderde en het bliksemde, maar helaas regende het geen meters bier. Gelukkig passeerden we per toeval een half-waterdichte boomhut, waarin we konden schuilen. Het kan namelijk behoorlijk tekeer gaan op zoᷰn klein eilandje midden in de oceaan. Tering jantje!

Met zijn 3en deelden we een tweepersoons kamer met voor onze Ierse vriend een extra matrasje op de grond. Er stonden twee overheerlijke ligbedden voor de deur geparkeerd en uiteraard konden we weer genieten van een koude douche met deze keer, als klap op de vuurpijl, zout water uit de douchekop.
Daarnaast hebben we het vogelpark bezocht van Gili Meno. Daar vonden we veel tamme exotische vogels uit Azië en Australië, hagedissen, een krokodil en vele andere dieren. We konden de dieren voeren en de vogels overal op onze lichamen laten zitten, laten praten en kusjes van ze ontvangen.
Ook hebben we weer een bootje, een snorkel en een paar flippers gehuurd om de onderwaterwereld te ontdekken rondom de drie Gili eilanden. Lokale vissers worden hier betaald om juist NIET te vissen, dus dat betekende volop leven in de brouwerij! Helaas was het onder water niet zo kleurrijk dan dat we hadden gehoopt, aangezien het grootste deel van het koraal niet meer in leven is. Gelukkig konden we onze tijd invullen met het kijken naar de vele vissen, het kijken naar een schipwrak op de bodem van de zee en het achterna zwemmen van reuze schildpadden die zich verdomde snel voortbewegen in het ruige, golvende water.

Met het bootje lieten we ons afzetten op het 3e en tevens het grootste eiland van de drieling: Gili Trawangan. Dit knallende party eiland heeft veel bars en pubs met verschillende muziekstijlen en themaᷰs, wederom omringd door wit zand en blauw water. Het kent daardoor ook meteen een stuk meer toeristen en is het drukste eiland van alledrie. Uiteraard deelden we weer een klein kamertje met de Ierse zuiplap en gingen we, na het droppen van onze tassen, meteen op zoek naar de Irish Pub om eerst een koude pint soldaat te maken, voordat we het eiland verder gingen verkennen.
In het midden van Gili Trawangan stond een berg. Zoals gewoonlijk konden we deze niet zomaar laten staan en konden we het niet laten om naar de top te gaan. Na het nodige, professionele klim- en klouterwerk hadden we een uitzicht op Bali, Lombok en de 3 Giliᷰs. Na deze activiteit en na het zien van het grootste deel van het eiland vonden we het tijd voor een kroegentocht over de boulevard. Vergezeld door een Nederlands stel hadden we de grootste lol tot in de late uurtjes. Vooral de geliefde, lokale reggae bars waren onvergetelijk.
Na een wilde nacht, veel lachen, veel slap ouwehoeren, te veel Rum-Cola, te weinig slaap en buiten wakker worden, vervolgden we onze weg per bus en boot via hoofdstad Mataram terug naar Bali, om nog eens 10 dagen te verblijven in het zuiden van dit vakantie-eiland. Een aantal uren bijgeslapen tijdens de boottocht en heelhuids aangekomen in Kuta,
Bali!

Wat onze planning gaat worden voor de komende dagen is nog onbekend. Er zijn een aantal plaatsen die we willen zien zoals Ubud, Seminyak, Legian, Nusa Dua en meer. Verder valt er genoeg te beleven! Daar zal dus ongetwijfeld weer snel een retespannend verslagje uit rollen!

Chilly Billy & Rita Relax

• 05 Januari 2013 - 14:56

Sindy:

Hey lieffies,

De witte stranden en heldere zee, yes!!!
    Reuze schildpadden, vogels die kusjes geven ongelofelijk!!!
    Heerlijk het leven in de zon en het wakker kunnen worden op het strand.
    Wederom klinkt jullie verhaal weer geweldig!!!
    Wij beginnen jullie wel steeds meer te missen hoor, maar na zo'n verhaal kan ik niet anders zeggen dan lekker genieten daar en heel veel plezier hebben.

Tot snel op skype!!! Hele dikke kus!!!

• 05 Januari 2013 - 16:51

Mirjam:

super verhaal en wat een leuke foto's weer, jullie zien er zo ontspannen en gelukkig uit heerlijk om te zien
    en ja we missen jullie wel maar hier in Nederland is het zelfs overdag donker omdat er zoveel regen buien zijn dus blijf maar lekker genieten daar van al dat moois,voor je het weet ben je weer thuis !
    Nou weer op naar het volgende avontuur en leuk voor jullie dat dadelijk je Pa en Charlotte ook komen,lekker genieten en uitkijken he...

dikke kus van een trotse tante Mir en glenn natuurlijk !!

• 06 Januari 2013 - 15:54

Elvira:

Allereerst de beste wensen nog voor 2013!! Even een zondagmiddag verhalen van jullie lezen dat is beter dan een spannend boek. Wat een geweldige ervaringen. Veel plezier verder.
    Elvira

• 06 Januari 2013 - 18:10

Sophia En Wim:

Hallo lieffies,
    Heerlijk weer een nieuw verslag, bij het lezen van jullie spannende avonturen en het bekijken van de prachtige foto's waan ik me even op 1 van jullie paradijseljke eilandjes. Wat moet dat heerlijk zijn wakker worden op het strand het zien van zoveel nieuwe en mooie dingen en het ontmoeten van veel lieve mensen. Geen haast geen stress de mensen daar hebben zo weinig maar daarom ook zoveel. Dat is de reden waarom jullie een half jaartje weg zijn gegaan uit het gehaaste holland. Jullie doen het heel goed en al missen wij jullie iedere dag[ minuut hiii ]wij zijn super trots op jullie en natuurlijk mega jaloers.
    Blijf veel schrijven en foto's maken zodat wij ons kunnen inleven bij alles wat jullie doen en beleven.
    Doe voorzichtig en veel plezier op Bali
    Geweldige avonturen en verhalen,
    waar jullie nu vertoeven klinkt mij bekend in de oren, aaaaaaaaah geweldige omgeving ,kzou zo boeken!!
    lekker struinen door de rijstvelden in Ubud, ook geweldige markten en tempels, apies kijken in Monkey Forrest en een aanrader heerlijk vis eten en genieten aan het strand in Jimbaran, uiteraad onder het genot van een bintannetje, proost!!
    Nog heel veel geweldige avonturen toegewenst.
    Wim en Ma.

Groetjes!

• 07 Januari 2013 - 13:49

Pientje En Bart:

Hey lieverds,

Zo te zien en te lezen hebben jullie het nog steeds goed,jullie komen toch wel terug,he??
    Vergeet dat niet!
    Lekker blijven genieten,en mooie verhalen blijven schrijven en mooie foto's blijven maken!!

kusssss van Ons

• 07 Januari 2013 - 22:14

Jos En Christiana:

Hoi lieve schatten,

Wat een leuke verhalen en foto's weer!! Geniet er maar lekker!!

Genietse en tot jullie volgende verhaal, ervaring, belevenis en avontuur!!

Liefs en xxx, Jos en Chris