Save water, drink beer! - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Jeffrey en Bianca Wessels - WaarBenJij.nu Save water, drink beer! - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Jeffrey en Bianca Wessels - WaarBenJij.nu

Save water, drink beer!

Door: Jeffrey & Bianca

Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Bianca

11 Januari 2013 | Indonesië, Ubud

Hallo thuisblijvers!

In Kuta hadden we voor het eerst het gevoel weer terug te zijn in Europa. Kuta verschilt namelijk maar weinig van diverse Europese zonvakantie bestemmingen. Het heeft veel attracties en activiteiten te bieden en heeft daarnaast alles wat een toeristische bestemming nodig heeft: de zon, een zee met hoge golven, een gigantisch strand, shoppen tot je er bij neervalt, lange nachten stappen, dikke resorts en spaᷰs, frikandellen, kroketten, bitterballen, bamihapjes, broodjes bal en happy hour. Party Hardy! Uiteraard hebben wij van al deze feiten uitgebreid gebruik gemaakt!
We vonden de allergoedkoopste en de meest stoffige hostel midden in het wilde nachtleven van Kuta, met een gezamenlijk balkon voor alle kamers. Het was weer een kamer waarvoor eigenlijk een gebruiksaanwijzing geschreven zou moeten worden, die we helaas niet mee kregen tijdens het inchecken. Wanneer we bijvoorbeeld de kraan boven de wasbak aanzetten om onze handen te wassen, werden ook meteen onze voeten gereinigd. Altijd handig als het water vanuit het putje van de wasbak regelrecht op de grond klettert. Een kamer vol verrassingen, maar de locatie van de hostel was perfect! Na een bezoek aan het drukke en gloeiendhete strand gingen we op zoek naar de airco. We brachten met veel plezier een aantal uurtjes door in een bowling- & poolcentrum en met alle tot nu toe geleerde Ierse, Zwitserse en Indonesische kaartspelletjes.

Na twee doldwaze nachten in Kuta namen we, met een piep in onze oren, een schore stem en met wallen van hier tot Tokyo, afscheid van onze Ierse vriend. We vervolgden onze weg als twee tortelduifjes richting Legian, wat aan dezelfde kust te vinden is als Kuta en net zo toeristisch is. We sliepen voor maar liefst 6 euries per nacht per persoon in een klein hotel met gezellige Fransen en Canadezen. We beschikten over een zwembad, gratis ontbijt, gratis internet en zaten dichtbij de toeristische straten en het strand. De stralende zon, de nodige flessen Bintang en de welverdiende middagdutjes aan het zwembad maakten het ultieme vakantiegevoel compleet. Genieten!
We lieten onszelf eens flink in de watten leggen door de Indonesische schoonheden. Compleet gemasseerd in de stevige, Balinese stijl en met blinkende nagels konden we er weer fris en fruitig tegenaan. Ook besloot Sjef om, na een kleine twee weken, zijn baardgroei maar weer eens te minimaliseren tot de laagste stand van de tondeuser. Zo kunnen we vol goede moed Pa Donders en Charlotte over enkele dagen verwelkomen!

We gingen op onderzoek uit naar de echte Balinese cultuur in Ubud, waar we de traditionele Hindoe-cultuur konden vinden. Per bus vonden we onze weg richting dit zogenaamde culturele hart van Bali en daar vonden we binnen no-time een goedkope homestay geheel in Aziatische stijl met, na zoᷰn drie weken, een warme douche! Onze homestay was gelegen aan de beroemde en gezellige Monkey Forest Road, die veel bars, restaurants en vooral heel veel vormen van kunst en spiritualiteit kent. Meteen besloten we om een wandelroute te volgen die beschreven stond in onze lieftallige Lonely Planet. Deze tocht bracht ons bij verschillende tempels, musea, de lokale markt, het paleis met al haar Balinese dans en muziek en bij de Monkey Forest. Dit apenwoud is een oud Hindoestaans tempelcomplex dat tegenwoordig wordt bewoond door honderden Makaak-apen. Ze zaten echt overal! Van babyᷰs tot dikke, vette, ouwe luilakken. Stuk voor stuk waren ze niet te beroerd om op en aan je te zitten en werden we van harte welkom geheten in de familie Oeh-aah. Vooral bij dierenvriend Bianca was dit het geval. Al snel zaten ze op haar hoofd en zaten ze te plukken aan haar blonde lokken. Ook probeerden ze haar fanatiek van al haar sieraden te ontdoen.

Ubud is niet erg groot, maar heeft ook in de directe omgeving veel te bieden. Vandaar dat we besloten om onszelf voor een habbekrats een hele dag te laten rondrijden in een dikke SUV voorzien van airco en een zingende chauffeur die alle liedjes kende van zijn cassettebandje. De meest bijgebleven hoogtepunten van deze countryside-tour zijn:

- Gunug Kawi. In een vallei met een rivier, dik 350 traptreden naar beneden door de rijstvelden, vonden we deze tempel met een waanzinnige omgeving.
- Pura Tirtha Empul. De tempel met het heilige water. Dit schijnt de een van de belangrijkste en heiligste tempels van Bali te zijn. Uiteraard hebben wij onszelf daarom ook even gewassen in het frisse, maar heilige water.
- Plantages van verschillende producten met de bijbehorende werkprocessen. Hier hebben we onder andere de beroemde Luwak koffie, uit de film The Bucket List, kunnen proeven en daarmee hebben we de duurste koffie ter wereld in onze magen. Over het productieproces van de uitgepoepte koffiebonen zullen we maar niet al te veel woorden vuil maken, want dan lijkt de koffie ineens een stuk minder aantrekkelijk!
- Gigantische rijstvelden en rijstterrassen.
- Een uitzichtpunt met uitzicht op de vulkaan, de zwarte lava en het meer.

Voor onze laatste avond in Ubud stond Kecak and Dance op het programma. Een anderhalf uur durende zang- en dansvoorstelling in Padang Kertha Tempel met verschillende Balinese tradities, waaronder de spectaculaire en beruchte vuurdans.

Via Sanur vervolgen we onze weg terug richting het zuiden van Bali, waar we voor de komende dagen het volgende op het programma hebben staan: Jimbaran, Nusa Dua en zwemmen met dolfijnen in Benoa! Uiteraard hebben we hiervoor, als volleerde afding-kampioenen, weer een prachtig prijsje weten te fiksen!

J&B

• 11 Januari 2013 - 13:26

Lot:

Hey wereldrezigers,

Wat een heerlijke verhalen weer... Nog even en dan gaan we er ook een rolletje in meespelen! Tot die tijd lekker genieten van het goede balinese leven

Liefs Lot

• 11 Januari 2013 - 15:51

Poeke En Moeke En Davy En Marijola:

Hoi Johnny de Mol en Floortje Dessing
    Jullie kunnen zo een reisprogramma gaan beginnnen, alleen nog een camera mee voor de beelden. Gelukkig hebben we de foto`s nog. Iedereen geniet van jullie verhalen. Wij zijn blij te lezen dat Jeffrey zijn leven aan het verbeteren is, eerst in de moskee en nou het heilige water, komt het toch nog goed met hem. Geniet er verder nog maar goed van,van al het mooi`s wat er allemaal nog gaat komen.
    veel groetjes uit een koud kikkerland.
    poeke, moeke, davy en marijola

• 11 Januari 2013 - 17:01

Oma Donders:

hoi vacantie genieters

wat ik zo heerlijk vind van jullie verslagen is dat wij daar eingelijk niet naar toe hoeven te gaan
    zoals jullie het beschrijven is het of wij het ook beleven en voelen
    geweldig om te lezen.

nog een paar dagen dan komt Pa en Lotte dat word dan dubbel genieten denk ik.

dikke kus oma

• 12 Januari 2013 - 00:46

Tante Jean En Oompiet:

HALLO BIANCA EN JEFFREY.

WAT EEN MOOI VERSLAG OM WEER EEN PAAR KEER TE LEZEN. EN MET PLEZIER.

EN WIJ MAAR ZOEKEN NAAR EEN 4 STERREN HOTEL OM OP VAKANTIE TE GAAN.

HELEMAAL NIET NODIG. ZOALS IK DAN LEES . VIND IK HET KNAP HOE JULLIE LOGEREN

DAAR IN EEN HOTEL.

BIANCA EN JEFFREY WAT BIJZONDER DAT JE VADER EN CHALOTTE KOMEN.

JULLIE GAAN ZEKER GENIETEN MET VIEREN.

WIJ ZITTEN WEER TE WACHTEN OP JULLIE VERHAAL EN FOTO S.

MAAK ER SAMEN WAT MOOIS VAN.

LIEVE GROETJES VAN OOM PIET EN TANTE JEAN.

• 12 Januari 2013 - 08:43

Jeroen :

Hallo Globetrotters,

Wat een heerlijk verhaal weer!

Als ik jullie was had ik even een paar baantjes getrokken in dat heilige water en gelijk dan ook maar me kleren gewassen. Dan zitten jullie weer voor weken onder de pannen;)

Maak plezier en geniet!

Liefs Jeroen

• 12 Januari 2013 - 12:04

Petra En Oma:

Lieve Jeffrey en Bianca,

Met veel plezier het verhaal weer zitten lezen en alle mooie foto's bekeken.
    Inderdaad zoals poeke en moeke schrijven gaat het toch nog goed komen met Jeffrey( de moskee en het heilige water).

nog veel plezier daar en tot het volgende verhaal

groetjes Oma en Petra

• 13 Januari 2013 - 12:39

Mirjam:

Hoi schatjes..wat een leuk verslag weer en mooie foto's
    die foto van dat heilige water heb ik ook gezien op t.v toen lag daar Erica Terpstra er in !
    Ik hoop dat jullie het super leuk krijgen met Charlotte en je pa en mooie dingen gaan ondernemen met elkaar
    blijf lekker genieten....luv you

tante mir.

• 13 Januari 2013 - 17:09

Sophia En Wim:

Hallo lieve schatjes,
    Wat een leuke foto's , jullie voelen je daar al aardig thuis en jullie nieuwe kleding stijl staat jullie heel goed. Wel even wennen voor Jef om in een rok rond te lopen maar wie mooi wil zijn.
    Als ik jankie zie iin die mooie gekleurde lange rokken je haar zo blond en je gezicht lekker bruin kan ik naar jullie foto's blijven kijken het is nog steeds onwerkelijk dat jullie daar zijn en wij hier zitten met 6 graden vorst.brrr. Apen-trots ben ik op jullie. Over een paar daagies komt papa en charlot , Sindy en ik hebben al geprobeerd om stiekum in de koffer te kruipen maar dat gaat niet lukken jammer hoor!!
    Veel plezier met jullie viertjes wel blijven schrijven hoor Jef
    Doe voorzichtig dikxx Wim en Mama

• 14 Januari 2013 - 03:20

Dirk:

Ik lees toevallig dit verslag.
    DRINK VOORAL NOOIT ARAK !
    Eergisteren weer een Australische toerist dood door op Gili Trwangan arak te drinken die aangelengd was met methanol.
    De Indonesische politie doet niks en dat goedje wordt verder verkocht.
    Vorig jaar 30 Balinezen dood, 13 toeristen blind geworden, vier toeristen dood door het drinken van ARAK cocktails.

• 14 Januari 2013 - 03:26

Dirk:

google maar even "bali arak doden" en jullie zullen zien dat ik gelijk heb