Eerste indruk: Wat een avontuur!
Door: Jeffrey en Bianca
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Bianca
24 November 2012 | Indonesië, Parapat
Allereerst iedereen onwijs bedankt voor alle berichtjes! Super!!
Na 14,5 uur aangekomen in Sumatra, in Medan wel te verstaan. We kregen meteen een goede indruk van deze stad: druk, vies, armoedig en ga zo maar door. Vandaar dat we na 1 nacht slapen besloten om onze reis te vervolgen richting het Toba meer. We kwamen er al snel achter dat Lonely Planet het eiland Sumatra perfect verwoord: It's not an holiday, it's an adventure! En of het een avontuur is, tering jantje! De 5 uur durende rit per minibus van Medan naar Parapat was er meteen eentje om nooit meer te vergeten. Er zijn weinig regels in het verkeer. Wij hebben ooit wel eens funmails gezien met foto's van scooters afgeladen met van alles en nog wat. Wij hebben hier altijd hard om moeten lachen, maar het bestaat echt! Ze vervoeren werkelijk alles met die dingen!
Tot nu toe nog geen andere (blanke) toeristen gezien, dus het ging al snel de ronde dat wij nieuw en zoekende zijn op het eiland. Iedereen wil ons daarom ook helpen met het zijn van onze persoonlijke gids, het regelen van hotels en vervoer enz. Dit bleek ook maar weer toen wij in de minibus richting Parapat zaten: de telefoon van de chauffeur ging en ja hoor, het was voor Sjef. Weer eentje die ons wilde helpen. Maar echte backpackers doen dat uiteraard allemaal zelf!
Eenmaal aangekomen bij het Toba meer viel het kwijl op straat! Een gigantisch uitzicht op Samosir Island. Dat beviel al meteen stukke beter! Gelijk maar besloten om hier een paar nachtjes te verblijven en op zoek te gaan naar een cheap-ass hotelletje. En die vonden we! Een vervallen kamertje, met kakkerlakken en een koude douche. Nou ja, douche? Koud water uit de kraan en een emmer. Erg primitief, maar wel beregezellig! En met deze temperatuur is een koude douche alleen maar mooi meegenomen.
Onderweg richting het Toba meer hadden we al meteen een berg met aapjes gespot. Dat betekende dus: pinda's kopen en op apenjacht! Niet veel later in de bush bush vonden we familie oehaa. In eerste instantie nog een beetje onwennig van beide kanten, maar al gauw waren we dikke maten!
Vandaag is onze laatste dag bij het Toba meer. Morgen reizen we verder naar Berastagi (waar we de vulkaan zullen beklimmen) en vervolgens naar Bukit Lawang (naar de Orang Oetangs). Voor nu iedereen de groetjes en laat wat van jullie horen! Vinden wij leuk!
Jeffrey & Bianca
24 November 2012 - 10:08
Lins En Andre En Luna:
hey liefjes super leuk om zo bij te houden wat jullie daar allemaal uitspoken hihihi zo te lezen gaat alles goed en zijn jullie lekker aan het genieten,we houden jullie in de gaten via dit web log en we zijn benieuwd na de rest van de verslagen die volgens xxxxx -
24 November 2012 - 10:24
Domenique R:
LIKE ! Ik ben benieuwd naar de foto's ! Toch zeker die van dat beregezellige kamertje :P Als je nog eens in Toronto bent, hebben wij ook nog wel een leuk adresje ;-) -
24 November 2012 - 10:46
Pa En Lot:
Wat heerlijk om te lezen dat jullie het zo naar het zin hebben! En wat een avontuur! We leven beiden met jullie mee en kijken vol verwachting uit naar het volgende bericht. Geef de apen een aai van ons over hun bol en denk ff aan ons (waarschijnlijk met leedvermaak) die thuis in de kou zitten als jullie boven (ook in de kou) op de vulkaan staan en genieten van het schitterende uitzicht. Liefs Lot en Pa -
24 November 2012 - 10:49
Marja:
Hoi Jef en Bianca, Wat zullen jullie genieten samen. Wij zijn blij met jullie verhalen.
Heel veel lieve groetjes uit een mistig Brabant.....Dikke kus van Tiny en ikke......xx -
24 November 2012 - 10:58
Sindy:
Hey lieverds!
Jullie gaan snel zeg! Blij om te horen dat alles goed met jullie gaat!
En heel fijn dat er zoveel mensen jullie willen helpen. Toch een fijn idee ;-)
Kan niet wachten om de foto's met de aapjes te zien!!
Wees voorzichtig morgen op de vulkaan en geniet ervan natuurlijk!!
Tot snel (kan niet wachten om jullie op skype te zien ;-))
Dikke kus!!! -
24 November 2012 - 11:30
Wim En Mama:
hallo lieffies,
Wat heerlijk om jullie verslag te lezen het lijkt wel een spannend boek. Het eerste verslag staat er niet meer op das wel jammer. Bedankt voor je smsje dat is heerlijk wakker worden. Ik stuur berichtjes ook door naar marja en mirjam en sindy. Ik ben blij te lezen dat jullie niet ziek zijn van de malaria pillen zat daar toch wel een beetje over in. Hier is iedereen nieuwschierig naar jullie ik wordt in iedere winkel aangehouden met de vraag hoe het met jullie gaat leuk hoor die belangstelling voor jullie. Lekker genieten van alles wat jullie tegen komen wij zien nu al uit naar jullie volgende verslag. Hele dikke kus van ons en doe voorzichtig lieffies.
Wim en mama -
24 November 2012 - 11:48
Kyo:
leuk dat jullie het zo naar je zin hebben tussen al dat ongedierte,
oja en fie kon dat andere verslag niet meer vinden.... GEVONDEN! het staat onder recente reisverslagen!
nog heel veel plezier
Gr. kyo -
24 November 2012 - 12:11
Glenn En Mirjam:
Gaaaaf !! wat zijn wij trots op jullie en dat verslag is zo leuk, weet je nog dat we thuis zaten te verzinnen hoe dat was op die scooters en in zo'n bus en nu hebben jullie het allemaal al meegemaakt prachtig !! de foto's zijn zo leuk en zo te zien gaat het prima met jullie,nou uitkijken op die vulkaan en lekker genieten..op naar het volgende verhaal we kijken er nu al naar uit! xxxx Glenn en Mir. -
24 November 2012 - 12:43
Edwin:
Moowje berber, geniet er maar van want voor je het weet is het 5maanden verder :) -
24 November 2012 - 13:30
Pientje:
Hey moppies,
Ben blij te lezen dat jullie het leuk hebben,wel ff wennen dat primitieve gebeuren!
leuk die foto's die jullie er al op hebben staan!!!
Welke van de 2 was jij nou bianc??hihi;)
Ik ben benieuwd naar het volgende verslag en foto's!
kuss van Bart en Pientje -
24 November 2012 - 14:44
Erik De Vrieze:
Dag Bianca en Jeffrey,
Super om jullie eerste verslag te lezen met alle indrukken die jullie nu al hebben opgedaan! Ik zou zeggen: blijf je ogen open houden. Waar je ook komt, je rolt van de ene verbazing in de andere! Ronald en ik gaan 1 december naar Zuid-Amerika, maar ik ga proberen jullie verhalen te blijven lezen. Heel veel plezier in het vervolg van jullie prachtige reis!
Groetjes Erik -
24 November 2012 - 14:47
Karin Krijnen:
Hey
Leuk om jullie verslag te lezen. Jullie maken een heel avontuur mee! Veel plezier daar en ik kijk al uit naar het volgende verslag. :-)
Groetjes Karin -
24 November 2012 - 15:23
Ruben Gieling:
Yooo gringo-homies!
Leuk he, als enige blanke bleekscheet tussen de bepakte ezels ;)
Maar het eerste tropische eilandje met je kwijlbakkes al bewonderd dus, das al vlot!
Nu lekker knallen op die vulkaan!
Groeten aan las cucarachas! -
24 November 2012 - 15:50
Frank:
Klinkt allemaal avontuurlijk en oosters. Geniet van de bijzondere omgeving en de vriendelijke mensen. We volgen jullie vanuit de States. Howdy, Frank -
24 November 2012 - 18:22
Oma Donders:
hier word ik echt blij van wat leuk om dit te lezen dat is smullen, in gedachten ben ik vaak bij jullie
wat heerlijk om dit mee te maken,
ik zou alleen vertellen als het met bridgen goed ging nou dat is het,
vandaag de moerdijk drive gedaan en jawel EERSTE bij de recreanten en een klein geld bedrag gekregen
erg klein maar wel leuk.
geniet van al het moois wat op je pad komt. liefs -
25 November 2012 - 09:30
Denise En Wouter:
Hoi lieverds.
Wat een avontuur. Hoop dat je voorzichtig doet.met je dettol doekjes bianc. Dan heb je nog.ff.
Super zoals jullie t nu beschrijven, geniet er samen van en sla elkaar niet de kop in.
Have fun op die vulkaan en val er niet in.
Dikke kus -
25 November 2012 - 17:37
Cecile:
Hoi hoi!
Het klinkt al super -
25 November 2012 - 22:12
Elvira:
Hoi Hoi
Wat een leuk verhaal. Ik vind het wel knap dat jullie je eigen plan trekken. Ben benieuwd naar het volgende verhaal.
Geniet ervan -
26 November 2012 - 14:48
Cees Van Der Made:
hoi Bianca en Jeffrey leuk verslag geniet er van en tot horens groetjes Cees en Jeanne -
26 November 2012 - 20:46
Jeroen:
Selamat Malam, een synoniem voor goedenacht want dat is het nu bij jullie.
Wat een schitterend verhaal! Om maar even in het verhaal te blijven met betrekking op de foto, ik ben apen trots op jullie!
De reis is pas net begonnen en het klinkt nu al als een reis om nooit te vergeten. Pas goed op jullie zelf, ik wil namelijk niet horen dat jullie worden gevonden in een leeuwen drol ;)
Keep in touch!
Liefs Jeroen -
27 November 2012 - 14:19
Rian Damen:
Heej Bianca en Jeffrey
AVONTUUR met hoofdletters. Geniet ervan!
Ik "volg" jullie, groetjes Rian. -
27 November 2012 - 21:54
Monique & Mannen:
Hallo reizigers!
Leuk hoor als die eerste indrukken. Geniet er maar lekker van en wij kijken uit naar het volgende verhaal.
Liefs uit Klundert -
28 November 2012 - 21:18
Sylvester:
He luitjes
Spannend hoor zoon reis, maar lees dat alles perfect gaat dus dan is het goed!
Ben benieuwd naar het volgende verhaal en de foto'à.
Groeten vanuit het steeds kouder wordende nederland -
07 December 2012 - 17:24
Tante Helma En Ome Ton:
geweldig wat een uitdaging die jullie aan gaan daar dromende wij vroeger alleen maar van,maar julie maken het waar geniet er maar van van voor alle oudjes mee.
Wij kijken nu al uit naar het volgende verslag.
let goed op elkaar xx